Rijssen-Holten beste gemeente voor wandeling

De gemeente Rijssen-Holten is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2012. De Overijsselse gemeente is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Burgemeester Hofland van Rijssen-Holten ontving als prijs een bronzen beeld. De verkiezing is georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland. De twee andere genomineerde gemeenten waren Bergen in Limburg en Ooststellingwerf in Friesland.

Wandelnetwerk

Rijssen-Holten is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat de gemeente een groot wandelnetwerk in en rond het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug heeft opgezet en vanwege de aanleg van het unieke Wereldtijdpad en andere themawandelroutes. Rijssen-Holten beschikt over veel onverharde wandelpaden die regelmatig worden gecontroleerd.

Overijssel

Het is de tweede keer dat een gemeente in Overijssel de prijs in de acht sleept. Vorig jaar werd de gemeente Tubbergen gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Het jaar daarvoor ging de prijs naar de gemeente Horst aan de Maas