Slochteren: 6500 brieven voor mevrouw Jansen

Uit naam van burgemeester Cees Verstegen van de Groningse gemeente Slochteren hebben alle 6500 huishoudens in deze gemeente een brief gekregen die gericht is aan mevrouw Jansen.

De brief, die gisteren op de mat lag, was een uitnodiging aan de inwoners van het dorp om deel te nemen aan Burgernet. De gemeente wilde juist vriendelijk overkomen door alle ontvangers persoonlijk aan te spreken, zo meldt de zegsvrouw. ,,Maar door een fout van de drukkerij stond er nu boven elke brief 'Geachte mevrouw Jansen'.

De gemeente spreekt van een vervelende kwestie en heeft de drukkerij opdracht gegeven zo snel mogelijk een nieuwe brief, vergezeld van een excuusbrief, te versturen. Over het algemeen zagen de bewoners de humor er wel van in, aldus de woordvoerster.

1. Marjolein van Leeuwen op

Leuke manier om interactie met je burgers op te bouwen. Voelen ze zich aangesproken of niet? Mooi toch, als nu blijkt dat ze er de humor van inzien?! Ik zou geen nieuwe brief sturen. Is zonde van het geld!! De bewoners zijn op de hoogte en er zijn nu meer ‘zenders’ en ‘zendtijd’ beschikbaar, dat moet je benutten. Dat is mijn tip aan de gemeente groningen als communicatieadviseur. Goeie PR-kans als je de gelegenheid benut en uitnut!! Twitter: @marjolein174

2. M. van der Heze op

Grappig,
    dit artikel is precies hetzelfde als die op nu.nl:
    <a href=’http://www.nu.nl/opmerkelijk/2439062/6500-brieven-mevrouw-jansen.html’>artikel over 6500 brieven aan mevrouw jansen</a>

Gebeurt dat wel vaker eigenlijk? Is de bron altijd het ANP of gaat dat anders in zijn werk?

3. Bron is anp inderdaad.
    Reden is technisch. Dit artikel is uit 2011 en komt uit het oude plaatsingssysteem (cms). Daarin werd de bron op een manier aangegeven die door het nieuwe systeem niet wordt herkend.
    Sinds het nieuwe systeem (juni 2013) staat bron in of onderaan artikel

vr grt,