Steenwijkerland gebruikt app voor schouw

De gemeente Steenwijkerland vraagt inwoners een applicatie te gebruiken om een schouw van de openbare ruimte te doen.

Met de app wil de gemeente burgerparticipatie stimuleren. Inwoners van Steenwijkerland kunnen te plekke gegevens invoeren over de kwaliteit van de openbare ruimte. “De app is gebruiksvriendelijk, snel en eigentijds”, looft verantwoordelijk wethouder Jos van den Nouland het initiatief. “Gegevens worden meteen verzameld. Op deze manier wordt het schouwen een stuk makkelijker.”

De applicatie zou nog beter worden gebruikt als het ook voor mobiele telefoon beschikbaar wordt. Momenteel is dat niet het geval, maar er wordt aan gewerkt.