Stijd in gemeenten door invoering wietpas

In Tilburg is de eerst coffeeshop gesloten wegens het weigeren van de wietpas. In Maastricht is dat nog net niet het geval.

Dat zei coffeeshophouder Marc Josemans dinsdag direct na afloop van een bezoek van ambtenaren van de gemeente Maastricht. Josemans kondigde aan door te gaan met iedereen toe te laten die wiet wil kopen. ''Dan word ik gesloten en kan ik naar de rechter stappen'', zei

Josemans. ''De realiteitszin moet het winnen van de huidige

symboolpolitiek.''

Josemans zei 'trots' te zijn dat veel mensen

hun sympathie kwamen betuigen bij de coffeeshop, en omdat hij de eerste

in Nederland is die een waarschuwing krijgt. Eerder op de ochtend

had Josemans nog aan ongeveer tien buitenlanders de toegang geweigerd.

De afgewezen buitenlanders gingen naar het politiebureau om aangifte te

doen van discriminatie.

Tilburg

Ook coffeeshop Toermalijn in Tilburg heeft dinsdag een proces-verbaal

gekregen omdat er geen ledenlijst is en omdat er Belgen binnen waren.

Eigenaar Willem Vugs heeft dat gemeld. De politie heeft

bezoekers gecontroleerd, vertelde hij. Ook Vugs gaat ervan uit dat de

burgemeester de coffeeshop zal sluiten zodat hij daartegen in beroep kan

gaan bij de rechter.

Volgens een woordvoerster van de politie

heeft de exploitant een schriftelijke waarschuwing gekregen. Het was

dinsdagochtend de enige controle in Tilburg. De winkel is inmiddels gesloten. Ook in Breda werd een

coffeeshop gecontroleerd. Over het resultaat was nog niks bekend.

Niemand

In Maastricht blijven de meeste andere coffeeshops voor onbepaalde

tijd dicht. Volgens de uitbater van coffeeshop Heaven 69 doen ze dat

omdat er officieel geen klanten zijn. Dat komt omdat niemand zich heeft

geregistreerd. Sinds dinsdag zijn coffeeshops in in Zuid-Nederland

besloten clubs die alleen geregistreerde leden toelaten.

Volgens

Josemans zijn de meeste coffeeshops in Maastricht dicht vanwege de harde

woorden van burgemeester Onno Hoes (VVD) afgelopen weekeinde. Die liet

weten onmiddellijk te zullen optreden en geen enkele overtreding van het

nieuwe beleid te zullen toestaan.

4 reacties

1. Wietpas, na jaren van zware handhavingsacties rond vermeende hennepteelt volgt de Wietpas. Massaal investeerde corporaties in leefbare wijken met een stimulans van een vogel. Klaarblijkelijk gaat de gedachte rond leebaarheid wonen en hennepteelt niet samen met hoge privaatrechtelijk onkosten. Ook wel de mutatieschade genoemd, terwijl het hier gaat om 20 miljoenstrop voor de corporatiesector. Is het niet te voorkomen dat huurders dit gaan voelen in de huurverhogingen. Daarnaast floreert de stagnatie van te verkopen woningen op de voorraad. Begrotingen moet sluiten onder een Donnerkebab en Satespies. Terwijl de schade hoog is blaast er een nieuwe glorie over Nederland, de Wietpas. Waarbij grensgebieden en de G 4 doelwit zijn van invoering. Terwijl lokaal de handel op straat start, staat de politie machteloos in de controle. Coffeeshops sluiten massaal als tegenpool, rijke handelaren in wiet kunnen dit lang volhouden. Zou een blowende huurder overigens bekend willen worden in overheidssystemen,. Haalt een blowende met zijn jointje dan ergens anders. Duidelijk wordt dat, juist doelgroepen richtingen van andere handel gaan zoeken. Ook zal in toenemende mate de thuisteelt toenemen, en dit geheel staat totaal haaks op het gevoerde beleid van corporaties of sluiten deze de oogkleppen door de lokale wethouderspolitiek i.v.m toekomstige bouwplannen? Thuisteelt voor distributie, maar dit maal niet naar de coffeeshop. Maar direct de openbare weg op ter verhandeling. Prijzen zullen anders zijn, maar staat het met de volksgezondheid. Kippen kun je ruimen, bij vogelpest. Maar wiet is toch echt heel anders, maar wat denkt u van de import kansen vanuit de baltischestaten en Oosteuropa. Kortom: wat u aan de voordeur gedoogde, zal aan de achterdeur een tweede tuintje krijgen.

Van een niet roker

2. Vergunning verstrekker op

Wat is dat toch met die werkwijze van de politiek. Waarom loopt men altijd achter feiten aan. Wie verstrekte er vergunningen aan de coffeeshops? Wie controleert deze vergunningen? Wie heeft zich ingelaten met de criminele sector van wiet? Amsterdam heeft er 234, die verstrekking doet de gemeente?
    Wie dient bij overlast de vergunning in te trekken?

Het ergste, u betaald voor alles.

3. Ik weet het niet op

Na het hennepconvenant en vele particuliere eigenaren welke letterlijk en figuurlijk oo hun knie?n zijn gegaan door schade. Malafide verhuurders (huurders) geen vergunningstelsel voor de sector belast met verhuur. Verhuurbemiddelaars, welke opzettelijk woningen verstrekken voor teelt. Het lukt de overheid blijkbaar alleen om te ontmantelen en naar een Wietpas te gaan. Miljarden schade posten vastgoed, stroom en massa personeelsleden inzet om te ontmantelen. De eigenaren blijven met de ellende zitten. Maar zelfs het openbaar ministerie zet niet in op een andere aanpak, dan het wegnemen van geld en middelen. Maar deze hennepteelt sector is zo groots en sterk, dat dit maar een kruimeltje is van de werkelijkheid. Stel u toch eens voor dat die verhuurbemiddelaars worden gepakt, welke meewerken met het weggeven percelen. Zo vertelde een ex- teler: ik gaf hem 5000? euro voor de bedrijfsruimte, hij zweeg maandelijks voor nog eens 250?. Bizar h?? Het omhoog klimmen lukt het openbaar ministerie niet op deze hoogte. Hebben zij geen klimtouwen, zelfs een Verhuurbemiddelaar werd bij het OM vrijgesproken van betrokkenheid. Waar ben je dan als overheid en rechtsstaat mee bezig. Voorlopig floreert Nederland onder haar belastinggelden aan de ludieke wereld van hennepteelt. Verdient de overheid ruimschoots aan de verkoop BTW en afdrachten. Gaan zij tegen de wil van Nederland verder met de EU. Het gevolg een stelsel van maatregelen wat letterlijk en figuurlijk miljarden kost.