Subsidie: 850.000 euro voor groen vervoer

Nijmegen krijgt 850.000 euro subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Het geld is bedoeld voor De Groene Hub, een project voor duurzamer bus- en goederenvervoer. Verder moet het vervoer naar en binnen de stad minder overlast veroorzaken. In 2012 wil Nijmegen twintig procent minder CO2 uitstoten dan in 2007.

Samenwerking stadsregio

De gemeente werkt samen met partners in de stadsregio Arnhem/ Nijmegen. Door deze samenwerking kunnen goederen vanaf één van de opslagplaatsen aan de rand van Nijmegen naar de binnenstad worden vervoerd. Bedrijven die in dit project investeren, krijgen mogelijk privileges van de gemeente. Voor het vervoer worden regionaal opgewekte biobrandstoffen gebruikt, onder andere opgewekt door GFT-afval.