Texel bezuinigt Blauwe Vlag weg

Texel stopt met de Blauwe Vlag. De gemeente heeft geen geld meer over voor het milieukeurmerk voor een schoon strand.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor die inspanningen.

Texel heeft echter geen geld meer over voor de Blauwe Vlag. De 3400 euro per vlag worden

Texel beschikt over vier stranden met een Blauwe Vlag, maar heeft daar dus geen geld meer voor over. De kosten zijn zo'n 3400 euro per vlag en dus wordt er ruim 13000 euro uit de begroting geschrapt. Overigens betwist de gemeente ook het positieve effect van de Blauwe Vlag. Het levert het eiland namelijk nauwelijks iets extra's op.

Beluister hier het interview met de wethouder op RTVNH >>