Utrecht betaalde hotels Roma-familie

De Roma-familie Nicolich uit Utrecht heeft een half jaar op kosten van de gemeente in hotels en vakantieparken gezeten. De huisvesting heeft Utrecht 29.000 euro gekost.

De gemeenteraad was niet op de hoogte van de afspraken.

Dat blijkt dinsdag uit stukken die in handen zijn van het AD. De overnachtingen werden volgens de krant geregeld door de bestuursvoorzitter van burgemeester Aleid Wolfsen.

De gemeente heeft niet alleen betaald voor overnachtingen, ook is betaald voor bijkomende kosten van diners in de hotels, een huurfilm en telefoonkosten. De gemeente kreeg bovendien een rekening voor een schoonmaakploeg bij onder meer Landal GreenParks om het 'extreem vervuilde' vakantiehuis bewoonbaar te krijgen.

De familie Nicolich is al jaren een probleem voor de gemeente Utrecht. De twee gezinnen zijn al verschillende keren uit huis gezet vanwege overlast. In 2009 kon de familie niet meer terecht bij woningcorporaties en stapten de gezinnen naar de gemeente.

1 reactie

1. Mooi is dat. Dus de veroorzaker van overlast wordt op deze manier beloond. Goed zo gemeente Utrecht, perfect voorbeeld. Hoe moet een gezin met het minimum inkomen dat amper rond kan komen en naar de voedselbank moet zich nu voelen?? Ik zou zeggen, ga enorm veel rotzooi schoppen, zoveel zodat je wonincorporatie je eruit zet. Je kunt vervolgens gewoon naar de gemeente stappen, die plaatst je wel in een hotel……