Utrecht zet gemeenten onder financieel toezicht

De provincie Utrecht zet de gemeenten De Ronde Venen en Utrechtse Heuvelrug onder preventief financieel toezicht.

De begroting van de gemeente is niet sluitend, stelt de provincie. De Ronde Venen mag geen nieuw beleid maken of investeringen doen, wat ook geldt voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit terwijl bij de begrotingen van 17 van de 26 Utrechtse gemeenten serieuze kanttekeningen zijn gezet.

Niet alleen naar de gemeenten is gekeken; ook de gemeenschappelijk zijn beoordeeld. Het recreatieschap Vinkenveens Plassen komt onder preventief toezicht te staan.

Gedeputeerde Staten

hebben de financiële situatie van de gemeenten en

gemeenschappelijke regelingen getoetst aan de hand van de begroting en de jaarrekening. De ramingen moeten volledig en reëel zijn..