Venlo en waterschappen doen belasting samen

De gemeente Venlo, het Waterschap Roer en Overmaas en het Waterschap Peel en Maasvallei hebben een belastingsamenwerking opgericht, die BsGW heet.

De bedoeling van de samenwerking is beter werk te leveren voor een lagere prijs. Dubbel werk moet op deze manier vermeden worden. Daarnaast is BsGW als groeimodel bedoeld. Ook andere gemeenten kunnen meedoen.

Een logische keuze, vinden de samenwerkingspartners. Het proces van belastingheffing door gemeenten en waterschappen is nagenoeg hetzelfde. Zij gebruiken daarvoor ook voor een belangrijk deel dezelfde gegevens.

Het samenwerkingsverband heft en int alle lokale belastingen en beheert de basisregistratie volgens de Wet waardering onroerende zaken.