Vijf gemeenten gedwongen tot afvalverwerker

Oss, Bernheze, Uden, Veghel en Sint-Oedenrode moeten in zee met afvalverwerker Attero Zuid, oordeelt de rechter.

De vijf gemeenten wilden liever zaken doen met een ander bedrijf: Den Ouden, maar concurrent Attero kwam in verzet. De energiecentrale die op biomassa moet gaan draaien, voldoet niet aan de eisen. Dat was de stelling en de rechter geeft Attero gelijk.

De installatie heeft te weinig capaciteit en lvert te weinig rendement, laat de rechter weten. De gemeenten zijn al in 2007 begonnen  met de voorbereidingen. De aanbesteding heeft een jaar geduurd. De inschrijving an Den Ouden is dus niet geldig; die van Attero Zuid is dat wel. Het is nog de vraag of de gemeenten in hoger beroep gaan.