Volledig college Schiedam stapt op

De laatste drie overgebleven wethouders in Schiedam hebben ook voor de uitgang gekozen door de integriteitschandalen in de gemeente.

Eerst ging burgemeester Wilma Verver. Gisteren volgde wethouder Ad Mostert. Vandaag laten wethouders Ad Hekman, Menno Siljee en Maarten Groene weten hun functie neer te leggen, blijkt uit brieven in bezit van RTV Rijnmond, waarin de drie schrijven persoonlijk geraakt te zijn door het BING-rapport.

Burgemeester Verver

Vooral Verver was niet integer, volgens het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Belangenverstrengeling, nepotisme. De conclusies van het rapport zijn niet mals. Ook zou de vroegere burgemeeste de hoofdschuldige zijn aan de angstcultuur in de gemeente. Toch is zijn niet alleen verantwoordelijk. Ook de wethouders en topambtenaren waren debet aan de problemen.

Vanavond wordt het rapport besproken in de gemeenteraad. Raadsleden willen het eervolle ontslag van Verver laten omzetten in een oneervol ontslag.