Waalre start herbouw verwoest gemeentehuis

Ruim vier jaar na de verwoestende aanslag op het gemeentehuis in Waalre wordt er maandag een begin gemaakt met de herbouw.

Het nieuwe gemeentehuis komt op de plek van het uitgebrande pand. De muren van het monumentale oude raadhuis die overeind bleven staan, maken deel uit van het ontwerp.

Het monumentale gemeentehuis van Waalre werd in de zomer van 2012 verwoest door een aanslag. Er reden twee auto’s naar binnen en het gemeentehuis brandde uit. De politie was een aantal verdachten op het spoor maar wist niet genoeg bewijs te verzamelen om de aanslag definitief op te helderen. De gemeente huurde sindsdien een kantoor voor huisvesting van de ambtenaren en het bestuur.

De gemeente zegt ‘zeer verheugd’ te zijn dat de bouw eindelijk kan beginnen. Het gemeentehuis wordt geen gesloten vesting, maar moet een nieuw multifunctioneel huis van de gemeente Waalre wordt een thuis voor verenigingen, inwoners, het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie. De bouw van het nieuwe gemeentehuis gaat ongeveer een jaar duren. Begin 2018 kan het in gebruik worden genomen.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.