Windmolens Drenthe: gemeenten in hoger beroep

De gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze hebben besloten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag over de regie bij de aanleg van windmolenparken

Het college van Borger-Odoorn heeft in navolging van Aa en Hunze besloten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank inzake de aanleg van windmolenparken.

Wethouder Freek Buijtelaar in het Dagblad van het Noorden: ‘Het vonnis was erg mager. De rechter ging daarin voorbij aan onze argumenten. Dat maakt het tot een gegronde reden in beroep te gaan’. Volgens de gemeenten heeft de provincie de regie bij de aanleg van de parken en niet het Rijk. Volgens de eerdere uitspraak van de rechter heeft het Rijk de regie.