Winkeliers Almere niet blij met gemeente

Almere bouwt winkels voor leegstand, concluderen lokale ondernemers. Zijn vragen om een fundamenteel anders detailhandelbeleid.

De winkeliers zien een groeiend probleem. Er is een overschot van niet-dagelijkse detailhandel. Daarom vragen meerder organisaties de gemeente om beterschap. Het gaat om de winkeliersverenigingen in Almere, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de regionale Kamer van Koophandel en de Vereniging Bedrijfskring.

Zij hebben een manifest opgesteld en dit aangeboden aan de gemeente. Het huidige beleid werd opgesteld in 2004. Het is verouderd, stelt het manifest. Er is bijvoorbeeld minder winkeloppervlakte nodig omdat mensen vaker bestellen via het internet. Ondertussen blijft de gemeente nieuwe winkelgebieden ontwikkelen. Dat veel supermarkten welkom zijn in Almere krijgt verder ook geen handen op elkaar.