Zundert kan toestroom Polen niet aan

Het gaat om 1700 Oost-Europeanen, voornamelijk Polen. Zundert kan deze arbeidsmigranten niet allemaal huisvesten.

Eigenlijk heeft Zundert naar eigen zeggen

maar plaats voor 800 migranten, die ze kleinschaliger wil huisvesten en wil

inschrijven in de Gemeentelijke Basis Administratie. Op 27 juni organiseert de

gemeente een bijeenkomst over de kwestie.

Problemen

“Arbeidsmigranten zijn niet meer weg te denken uit de

Zundertse gemeenschap”, stelt het college in een persbericht. “Ze leveren een

belangrijke bijdrage aan de lokale economie door de arbeidskracht die ze leveren

maar ook het geld dat ze besteden in winkels en aan andere voorzieningen. Maar

hun wonen, werken en leven in de gemeente Zundert verloopt niet altijd zonder

problemen.”

1 reactie

1. Mart Thijssen op

Hier ligt een flinke opgave. Dit oplossen zal de nodige tijd kosten. Zou wel een onderscheid willen maken in kortblijvers en twijfelaars en arbeidsmigranten die zich blijvend willen huisvesten. Grootschalige opvang bij shortstay zal gewoon nodig zijn. Lijkt mij ook niet zo’n probleem omdat er dan ook goede afspraken gemaakt kunnen worden over beheer van de complexen. Inschrijven in het GBA van twijfelaars en blijvers heeft ook mijn voorkeur. Voor kortblijvers verblijfsbelasting heffen. Zo weet je tenminste waren arbeidsmigranten verblijven. Vervolgens zal blijken dat lokaties niet passen het bestemmingsplan cq de benodigde vergunningen er niet zijn. Kortom nog veel werk te doen.