Woerden en Oudewater gaan ambtelijk samen

De gemeenteraden van Oudewater en Woerden zijn het eens. Woerden wordt werkgever voor de gehele ambtelijke organisatie, die diensten verleent aan beide gemeenten.

De details moeten nog uitgewerkt worden in een dienstverleningsovereenkomst.

Dat het personeel in dienst komt van de gemeente Woerden betekent niet dat inwoners voor alle gemeentezaken naar Woerden moeten, Oudewater behoudt een stadskantoor in Oudewater plaatsvinden.

Het besluit van de gemeenteraden is een volgende stap in de samenwerking. Concreet betekent dit besluit dat alle ambtenaren in dienst komen van de gemeente Woerden, maar werken voor beide gemeenten. Dus de ambtenaar die eerst in Oudewater een omgevingsvergunning verleende, doet dit straks ook voor Woerden. En degene die in Woerden de bestemmingsplannen maakt, doet dit dan ook voor Oudewater.

Business case
Uiterlijk in oktober 2013 worden de financiële consequenties uitgewerkt in een business case. In een business case worden bedrijfsmatige en financiële aspecten meer gedetailleerd in beeld gebracht.

Deze wordt ter besluitvorming aan de gemeenteraden gestuurd. Daarna wordt de samenwerking verder voorbereid. De ambtelijke organisaties moeten samengevoegd worden, de ICT-systemen op elkaar aangepast en de dienstverleningsovereenkomsten gemaakt. Vanaf 1 januari 2015 vindt de dienstverlening plaats vanuit de nieuwe, gezamenlijke ambtelijke organisatie.

Trend

Eerder signaleerde Gemeente.nu