Burgemeester Doetinchem biedt ontslag aan

Burgemeester Niels Joosten van Doetinchem heeft maandag zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Hij legde al eerder tijdelijk zijn functie neer omdat hij zijn huis in de gemeente Brummen, waar hij eerder burgemeester was, niet kon verkopen. Hij had daarmee hoge dubbele woonlasten

Hij verklaarde eerder dat hij van mening is dat een burgemeester al zijn aandacht en energie moet kunnen steken in de vele aspecten van dit verantwoordelijke ambt. Verder vergde het voorzitterschap van de regio de Achterhoek ook het nodige van hem. Vanwege zijn privé-omstandigheden lukte hem dit alles naar eigen zeggen onvoldoende. Voorts is hij van mening dat een burgemeester zich aan de wet moet houden.

Annemiek Traag blijft voorlopig waarnemend burgemeester