Kinderen krijgen brief door laag inkomen ouders

Kinderen uit het Brabantse Etten Leur hebben een brief gekregen over een collectieve zorgverzekering voor lage inkomens.

De brief is verstuurd door Werkplein aan personen die door de hoogte van hun inkomen in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering. Werkplein zegt dat de gemeente de adres en en persoonsgegevens door de gemeente zijn aangeleverd en daar dus blijkbaar ook onbedoeld gegevens van minderjarigen tussen zaten.

De plaatselijke D66 neemt het serieus op en heeft uiteraard opheldering aan het College gevraagd. “Correspondentie over de financiële situatie van hun ouders en een boetebeding bij niet naleven van bepaalde regels hoort niet door kinderen gelezen te worden”, aldus de partij in een schrijven.