Kosten parkeervoorzieningen gehandicapten lopen flink uiteen

Er zijn grote verschillen per gemeente in de kosten voor parkeervoorzieningen voor gehandicapten. Gemeenten rekenen zeer uiteenlopende bedragen voor de aanvraag en realisatie van een parkeerplaats, leges voor de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en een eventuele medische keuring.

Uit onderzoek van Kassa naar de kosten voor gehandicaptenparkeervoorzieningen in de 25 grootste gemeenten blijkt dat deze sterk kunnen verschillen per gemeente. Zo betalen inwoners in de gemeente Ede maximaal 88,50 euro, in Eindhoven 638,90 euro voor een totaalpakket. In de gemeente Almere wordt 110,80 euro gevraagd, terwijl de gemeente Haarlemmermeer 602,66 rekent. In de gemeente Oss zijn de voorzieningen gratis.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.