Toegankelijkheids ambtenaar helpt blinden op weg

Het kan, in Gent. In België is een manier gevonden om blinden en slechtzienden hun weg te vinden rond het station waar momenteel flink wordt verbouwd.

“De werken in en rond het station Gent Sint-Pieters hebben een grote impact op de mobiliteit van blinden en slechtziende mensen”, staat op de gemeentelijke website. “Wijzigingen in het traject door veranderende werven maken het voor hen extra moeilijk om zich zelfstandig te verplaatsen.”

Plattegrond

De gemeente en de projectpartners van de klus hebben daarom een plattegrond ontwikkeld met de obstakels door de verbouwing in reliëf. Zo kunnen visueel gehandicapten voelen wat voor hen de beste route is.

Het initiatief kwam de Gentse toegankelijkheidsambtenaar. Het is een van meerdere maatregelen om blinden en slechtzienden vooruit te helpen, zoals het verlenen van assistentie en de inzet van blindegeleidehonden, het plaatsen van noppentegels en het verwijderen van losliggende objecten op voetpaden. De reliëfkaarten worden verspreid via blindenorganisaties.

1 reactie