West-Friese ombudsman kost te veel

Bewoners van de gemeenten in West-Friesland zullen het zonder gemeentelijk ombudsman moeten stellen

Gemeente Hoorn, die het secretariaat voert, wil de Ombudscommissie opheffen. Zij vindt de kosten te hoog.  De colleges van Hoorn en Opmeer gaan hun raden voorstellen zich aan te sluiten bij de Nationale Ombudsman.

Reden voor opheffing is dat steeds minder gemeenten meedoen aan de regeling, waardoor de kosten te hoog worden. Er is nu een tekort van 14.000 euro, aldus een woordvoerster van Hoorn.
De Regionale Ombudscommissie had in 2000 nog dertien deelnemende gemeenten in West-Friesland. Door fusie moesten deelnemende gemeenten een nieuw besluit nemen.

1 reactie