Gemeente zendt geheime vergadering uit

Een geheime vergadering van de gemeenteraad Dronten over de weigering van vergunningen is per ongeluk deels uitgezonden.

VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing vroeg bij de behandeling van het besloten deel van de vergadering voor alle zekerheid of de livestream was uitgeschakeld. Griffier Djimmer Petrusma verzekerde hem dat alleen de aanwezigen konden meeluisteren.

Maar het bedrijf, Company Webcast, heeft per ongeluk een deel van de vergadering die achter gesloten deuren had moeten plaatsvinden uitgezonden.

De vergadering behandelde op dat moment drie vergunningen die zijn geweigerd door de gemeente. Een foutje zo blijkt op te maken uit de opmerking van wethouder Nico Verlaan: “Hier zit een lid van het college met een gepaste nederigheid. Dit is een slordigheid die wij niet voorzien hadden.” De wethouder dacht dat hij alleen de vergadering toesprak en gaf aan dat de gemeente bepaalde jurisprudentie over het hoofd had gezien.

De uitzending werd abrupt beëindigd toen de toelichting begon.

Het fragment is hier bij omroep Flevoland te zien >>