Verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van start

De verkiezing wordt voor de vierde keer gehouden en ondernemers kunnen via mkbvriendelijkstegemeente.nl deelnemen door daar de vragenlijst in te vullen. Het grootschalige onderzoek stoelt op vier pijlers:

• de tevredenheid van ondernemers in de gemeente
  • het imago van de gemeente
  • communicatie en beleid met betrekking tot het mkb
  • de hoogte van de gemeentelijke lasten voor het mkb

Lokaal bestuur kan participeren

Nieuw aan de editie van dit jaar is de samenwerking met de regionale organisaties van VNO-NCW, waarmee het verder is verbreed. Lokale besturen krijgen net als bij de voorgaande edities de mogelijkheid om na afloop een rapport te ontvangen met een analyse van de sterke en zwakke punten en een lijst met concrete verbeterpunten. Ook kunnen ze desgewenst extra vragen voor ‘hun’ ondernemers laten meelopen.

Het Zuid-Hollandse Bergambacht en Zwolle kwamen bij vorige edities als winnaar uit de bus. De uitslag van de verkiezing, zowel landelijk als regionaal,  wordt eind dit jaar bekend gemaakt.