Wat je echt niet wist over sociale media

Nee, echt niet. Waarschijnlijk.

Voor persoonlijk gebruik zijn sociale media als Facebook of Twitter vrijwel ingeburgerd. Ook veel gemeenten hebben een of meerdere van dit soort media ontdekt als een handig communicatiemiddel. Heeft iedereen daarmee de meer verborgen functies al gevonden? Kijk zelf of de volgende opties je al bekend waren.

• Het mapje other

Klik rechtsboven op de twee praatwolkjes. Zo gaat de inbox open. Naast het woord inbox staat other. Klik daar ook eens, zeker als je dit voorjaar hebt meegedaan met de gratis boekenactie van Gemeente.nu. Mogelijk vind je daar de vraag om je adres door te geven, zodat we het boek op de post kunnen doen.
  • Save een post

In een bijdrage aan het medium kan je rechtsboven klikken. Daar is onder andere mogelijk de post te verwijderen uit je tijdlijn, of zelfs te rapporteren bij de Facebook-politie. Minder bekend is de optie deze bijdrage te bewaren voor later. Zo zijn ook de berichten van deze website te bewaren voor een rustiger moment op de dag. Opgeslagen posts zijn te vinden door linksboven te klikken.
  • Vrienden of volgen?

Het is niet nodig om vrienden te worden als je wil volgen wat iemand te melden heeft. Naast het knopje om vriend te worden, is de optie te vinden om iemand te volgen. Nog een tip, bij saaie veelgebruikers van het medium: unfollow. Zo blijf je vrienden, maar hoef je geen borden hutspot of wat jou betreft weinig inspirerende quotes te zien.
  • Privacy

Je geeft al flink wat gegevens weg door Facebook te gebruiken. Gooi niet alles op straat door deze tips te volgen.
[([002_RBIAdam-image-1330335.jpeg])]

Volg ons via dit sociale medium>>

• Maak een foto-collage

Een korte tekst. Een link? In vergelijking met Facebook wordt op Twitter minder beeld gebruikt, wat juist een mooie kans is meer op te vallen in de tijdlijn van je volgers. Hoe? Klik linksonder het vakje waar je tekst kan invoeren op het camera-icoontje. Klik dan nog een keer. In totaal is het mogelijk om vier foto’s tegelijk de wereld in te sturen.
  • Meer dan 140 tekens?

Ja, Twitter is kort en simpel. Dat kan ook juist een nadeel zijn. Zoek je mensen die verwijzen naar langere artikelen? Gebruik de hashtag: #longreads.
  • Geavanceerd zoeken

kan je met een stofkam op zoek naar relevante berichten.
[([003_RBIAdam-image-1122763.jpeg])]

Volg ons via dit sociale medium>>

Google+

• Ontdek een digitaal soort terra incognita: dit sociale medium van de bekende zoekmachine.