KING: Koppeling BAG en WOZ is mogelijk

Uit een impactanalyse van KING blijkt dat de koppeling BAB-WOZ al mogelijk is. “Zo kan je fouten voorkomen.”

De analyse van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) is onderdeel van Operatie NUP. Tientallen gemeenten werden betrokken bij het in kaart brengen van de mogelijkheden. “Binnen Operatie NUP zijn sommige bouwstenen nog niet klaar”, zegt programmamanager Ingrid Hoogstrate. “In dit geval is het al mogelijk.

Koppelingen

Er zullen voorbeeldplanningen verschijnen en er komt een StUF compiancy testomgeving die wordt gecombineerd met convenanten voor afspraken met leveranciers over technische koppelingen.

“Het gaat om het opschonen van de bestanden om ze daarna met elkaar te koppelen”, zegt de programmamanager. “Je spoort op die manier verschillen op. Zo kan je fouten voorkomen. Ook kan het zijn dat je panden vindt waarover nog geen belasting wordt betaald.”

iSpiegel

Met de zogeheten iSpiegel van het instituut moet dit allemaal nog veel inzichtelijker worden. “Dit helpt je te kijken naar de processen rond informatieverwerking. Wij vergelijken het met de bloedspiegel.” Hoogstrate legt uit dat KING eerst aan de bak wil om het belang van de afstemming van informatie onder de mensen te krijgen; daarna worden hulpmiddelen gelanceerd om de koppelingen in de praktijk te krijgen. Deze worden verwacht in mei.

1 reactie