Nieuw hulpmiddel bij migratie software

Voor de aanschaf en migratie van software bestaat nu een hulpmiddel waarmee gemeenten hun voordeel kunnen doen.

Het middel heet: de GEMMA Softwarecatalogus, een nieuw online informatiesysteem softwareproducten van ruim 50 leveranciers. Per product is te zien wat de planning is, de globale functionaliteit en welke standaarden worden ondersteund.

NUP

Het is onder meer gebruiken bij de implementatie van het Nationaal Uitvoeringsprogramma betere Dienstverlening en e-Overheid (NUP). Heeft een leverancier de nodige software? Voldoet dit aan de standaarden? Dat soort vragen zijn met de catalogus te beantwoorden.

“Maar gemeenten kunnen de softwarecatalogus ook gebruiken als hulpmiddel bij de verbetering van hun totale applicatielandschap”, zegt Peter Klaver, projectleider bij Operatie NUP.