Gemeente biedt burgerzaken-op-wielen

Gemeente Goeree-Overflakkee is als service aan haar burgers deze zomer gestart met het mobiele gemeentehuis, de zogenoemde GO-bus.

De GO-bus is een camper waarin gemeenteambtenaren wekelijks drie dorpskernen verspreid over het eiland bezoeken. Daardoor hoeven burgers voor bepaalde producten en diensten niet meer naar het gemeentehuis in Middelharnis te reizen.

Foto: gemeente Goeree-Overflakkee

Mobiele burgerzaken
Bij de GO-bus kunnen inwoners terecht met vragen, suggesties en meldingen over bijvoorbeeld de woon- en leefomgeving of openbare orde en veiligheid. Ook het doen van geboorte- en verhuisaangifte of de aanschaf van dagdeelkaarten, diverse uittreksels en (eigen) verklaringen behoren tot de mogelijkheden. Burgers hoeven vooraf geen afspraak te maken. Bij de camper is het uitsluitend mogelijk om met pin te betalen.

Goeree-Overflakkee zet de gemeentecamper ook in voor de FlaminGO-tour. Doel daarvan is om tijdens evenementen met de dorpsraad inwoners te spreken over de leefbaarheid in hun dorp. Daarnaast ondersteunt de gemeente inwoners onder meer bij het vinden en invullen van aanvraagformulieren.

Proef
De GO-bus heeft een proefperiode van zes maanden waarin de gemeente  bekijkt of het een waardevolle aanvulling is op de huidige dienstverlening. Daarbij wordt kritisch gekeken naar vraag en aanbod en naar de locaties die de camper aandoet. Wanneer de proef succesvol blijkt, introduceert ze de camper ook in andere kernen op Goeree-Overflakkee.

Reageren is niet mogelijk.