Rechter eist aanwezigheid bestuurders Halderberge

De teller aan betaalde dwangsommen staat op 16.260 euro en het probleem is niet uit de wereld. Nu eist de rechter dat burgemeester en wethouders voor de rechtbank in Breda verschijnen.

De zaak speelt al jaren. In 2009 vroeg een inwoner de gemeente op te treden tegen de buren die zonder een bouwvergunning een balkon hadden gebouwd. Halderberge deed niets met de klacht, waarmee een procedure en het uiteindelijke betalen van 16.260 een feit werd.

In 2011, bij het toekennen van de dwangsom, had de rechter al kritiek op de gemeente omdat zij weigerde opgevraagde stukken in te sturen.

Deadline

Nu is de zaak opnieuw geopend, met die stukken als inzet, schrijft dagblad BN/ DeStem. De inwoner heeft gevraagd om een nieuwe dwangsombeschikking om de stukken op tafel te krijgen. Halderberge krijgt hiervoor tot vrijdag de tijd. Dan dient de zaak, als het goed is in aanwezigheid van de lokale bestuurders.