‘Woz moet worden vervangen door vastgoedwaarde’

De WOZ-waarde die de grondslag is voor de onroerendezaakbelasting (ozb) moet worden vervangen door een vastgoedgetal.

Dit pleidooi houdt VBO Makelaar, brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs, in een dinsdag gepresenteerd rapport. De brancheorganisatie vindt een vastgoedgetal een eerlijker alternatief, omdat het los staat van fluctuaties in de vastgoedmarkt. Het wordt gebaseerd op een aantal meetbare objectieve gegevens zoals vloer- en perceeloppervlak.

”Als de OZB-heffing voor iedereen eerlijk en transparant wordt berekend, kan dat een flinke besparing aan bezwaarschriften en administratieve rompslomp opleveren voor gemeenten. Tel uit je winst”, zegt directeur Hans van der Ploeg van VBO Makelaar.

1 reactie

1. Zo eerlijk vind ik het niet. Een flatje in de Bijlmer heeft een hele andere OZB dan in een rijke wijk als Oud zuid.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.