Amsterdam gewaarschuwd voor Woz-waarden

Amsterdam heeft een waarschuwing gekregen over het vaststellen van de WOZ-waarden door de Waarderingskamer, de landelijke toezichthouder op dit gebied.

De vaststelling van de waarde van huizen, appartementen en panden is ”ondermaats en net aan voldoende”, liet wethouder Udo Kock van Financiën weten. De hoofdstad moet nu verbeteringen doorvoeren. Als dit niet gebeurt, zal de Waarderingskamer niet instemmen met het versturen van de WOZ-beschikkingen naar onder anderen woningeigenaren.

Dit zou een groot financieel risico betekenen. Amsterdam heft op basis van de WOZ jaarlijks circa 160 miljoen euro aan onroerende-zaakbelastingen (ozb).

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.