Grote steden werken achterstand weg

Goed nieuws: de afgelopen tien jaar is het de vier grootste steden gelukt de leefsituatie te verbeteren, volgens het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) en Verwey-Jonker Instituut.

De achterstanden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag worden geleidelijk weggewerkt. Vooral de woonsituatie is verbeterd; ook de toename van activiteiten in de vrije tijd van mensen noemt het planbureau een positieve ontwikkeling.

Een en ander is te lezen in het rapport: De sociale staat van de gemeente.

Index

In het rapport analyseert het SCP tweejaarlijks de leefsituatie van de Nederlandse bevolking aan de hand van de zogeheten Leefsituatie-index, die onder meer de woonsituatie, gezondheid, participatie en sport in kaart brengt.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.