Gids om kleine winkeliers te helpen innoveren

Veel kleine winkeliers in de gemeente? Een nieuwe gids biedt overheden een helpende hand om de lokale kleinhandel te helpen innoveren.

Voor een kleinere winkelier in de gemeente is het niet altijd even makkelijk om aan te haken bij technologische ontwikkelingen die soms broodnodig zijn. Reden: ze beschikken bijvoorbeeld over minder kennis en capaciteit. Overheden spelen een belangrijke rol in het wegnemen van drempels, zo wordt gesteld in de Retailagenda. De gids Voorbereid op de toekomst (pdf)  is een uitgave van de Europese Commissie en bevat verscheidende ideeën en oplossingen die lokale overheden kunnen gebruiken als ze lokale winkeliers willen ondersteunen om hun bedrijf te moderniseren.

Voorbeelden uit de praktijk

De Brusselse gids richt zich op zes gebieden: op het verbeteren van digitale en publieke infrastructuur, het delen van relevante informatie (zoals marktontwikkelingen) met winkeliers, het opbouwen van detailhandelsnetwerken, het mogelijk maken van de integratie van digitale technologie in de winkel en ondersteuning bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden en helpen met marketing en promotie.

Daarbij komen ook verschillende Europese voorbeelden voorbij, zoals het praktijkvoorbeeld van het gemeenschapsplatform voor interne communicatie van het project De 9 straatjes in Amsterdam.

Niobe Moen

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.