Golf van rechtszaken om koopzondagen

Supermarkten gaan de strijd aan om toestemming te krijgen om op zondag open te gaan.

Ze hebben schoon genoeg van de strenge regels die ervoor gelden en

stappen steeds vaker naar de rechter om een vergunning te krijgen,

schrijft het AD dinsdag. In veel gemeenten willen de supers op zondag open, maar slechts een beperkt aantal krijgt daarvoor toestemming.

Bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven dienden vorig

jaar al dertig rechtszaken van winkeliers die ook graag open willen op

zondag, maar van de gemeente geen vergunning krijgen.

Winkeltijdenwet

Mensen doen steeds vaker op zondag boodschappen, zo blijkt uit

recente cijfers van het Centraal Bureau Levensmiddelen. Veel

supermarkten willen een graantje meepikken, maar lopen tegen de strenge

Winkeltijdenwet aan. Voor elke vijftienduizend inwoners mogen

gemeenten één zondagopenstelling toestaan. In toeristische gebieden

mogen wel meerdere supermarkten elke zondag open.

Een filiaal van

Albert Heijn in Veendam bleef zondag nog op last van de gemeente

gesloten. De burgemeester had de supermarkt eerder al verboden de winkel

op zondag te openen, maar de deuren gingen toch gewoon elke zondag

open
.

1. De avondwinkel op

De avondwinkel krijgt wel een vergunning. Koopt zijn melk weer bij de supermarkt en verkoopt deze voor een dubbele prijs door. Pssst, je kan er niet pinnen en moet contant betalen? Waarom denk je? Wel handig zo, n winkel voor sigaretten, condooms. En psssst, soms hebben zo ook andere producten die niet mogen. En pssst, men verkoopt drank ook aan jongeren? En psssst, de supermarkt om de hoek. Daar kan het niet, daar controleert men kopers van drank. Pssst, je betaald altijd veel te veel. En pssst, let op de datum van producten?

Ik wil op zondag gewoon naar de supermarkt gaan. En vrij willen leven zonder winkelwet op zondag. Afschaffen de sluitingen op zondag

Frans

2. Arie koekenbakker op

Van uit geloofsovertuiging heb ik persoonlijk geen problemen mee. Alhoewel zondag een rustdag is. Kom ik graag bij de supermarkt om cake en thee te kopen. En zeer plezant om een goed maal te koken met verse producten van de supermarkt.