Adviseren – the next level

Ambtenaren zijn over het algemeen hele kundige en enthousiaste mensen. In de praktijk blijkt dat ze lang niet altijd zo effectief zijn als mogelijk. Waar zit hem dat nou in? De gemeente Hollands Kroon is bijzondere overheidsorganisatie die grote stappen vooruit maakt richting een community zonder hiërarchie. Gewoon betrokken en deskundige ambtenaren die de handen ineen slaan om de goede dingen te doen voor de burger. Dat klinkt eenvoudig, maar niet iedereen kan de slag maken naar het werken vanuit volledige eigen verantwoordelijkheid. Zelfstandige en zelfredzame ambtenaren, 70% minder regels, continue de waarom-vraag stellen en een volledige focus op het verbeteren van de dienstverlening zijn enkele voorwaarden om op een andere manier te werken. De ambtenaar als ondernemer: gewoon doen! Tijdens deze workshop doe je inspiratie op voor een andere koers, een andere aanpak. Wat werkt wel? Wat werkt niet? Anja gaat met name in op adviesvaardigheden die hiervoor nodig zijn.

Spreker: Anja van der Horst – directeur bedrijfsvoering – gemeente Hollands Kroon

Event Timeslots (1)

Stage 2
De organisatie van de toekomst