Blockchain voor overheidsorganisaties

Blockchain: de revolutie binnen de publieke dienstverlening

20 november 2018 | Van der Valk Hotel, Veenendaal

Home | Programma | Informatie | Inschrijven

Blockchain maakt het mogelijk om fraude, corruptie, fouten en de kosten van papieren processen terug te dringen. Het heeft de potentie om de relatie tussen overheid en burgers te veranderen op het gebied van gegevensbeheer, dienstverlening, transparantie en vertrouwen.

De ontwikkelingen gaan snel, zorg dat uw kennis up-to-date is zodat u tijdig anticipeert op de mogelijkheden die blockchain biedt! Dit congres biedt u in 1 dag:

• Learnings van actuele use cases binnen overheidsorganisaties
  • Inzicht in juridische, privacy en veiligheidsaspecten
  • Praktische tips voor de inkoop en/of ontwikkelen van een blockchain prototype of product/dienst

Leer van de ervaringen van de Stad Antwerpen!
Meer keuzevrijheid, regelruimte en eigenschap over eigen data voor de burgers

• Via Blockchain en Internet of Things (IoT) de burger een 'zelfbeheerde identiteit' ('Self-Sovereign Identity [SSI]') aanreiken
  • 'Digitale kluis voor burgers' waarmee de burger zijn gegevens zelf beheert en toegang toe verleent aan derden

Topexperts geven aan met welke technologische, maatschappelijke, juridische en bestuurlijke vraagstukken overheidsorganisaties te maken krijgen in de komende jaren als gevolg van blockchain.

Een initiatief van:

gemeente-nu-zonder-payoff

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.