Actualiteitencongres Schuldhulpverlening

40% van de gemeenten vindt dat er onvoldoende kennis is bij de toegangsloketten schuldhulp

11 april 2017, Jaarbeurs Utrecht

Home | Programma | Sprekers | Informatie | Inschrijven

Hoe voorkom ik dat nieuwe schulden ontstaan?

Een schuldhulpverlener wordt soms dol van alles wat zijn klanten met probleemschulden bedreigt. De klant verwacht een zinnig antwoord: wat gaat er  gebeuren? Is er misschien nog iets aan te doen?

Wat dan precies?

Wie het 28ste actualiteitencongres schuldhulpverlening heeft bezocht, staat niet meer met zijn mond vol tanden. Hij of zij kan niet alleen gericht de factoren noemen die in deze situaties van belang zijn, maar kan ook beoordelen of er nog iets aan gedaan kan worden en zo ja wat.

Nadja Jungmann en Erica Schruer behandelen de laatste ontwikkelingen in het veld van de schuldhulp en de juristerij daar omheen. Joke de Kock praat deelnemers bij over wat er binnen de NVVK gebeurt. Schuldeisers en deurwaarders (KBvG) geven een kijkje in hun keukens wanneer wordt besloten de zwaarste middelen in te zetten en hoe kan worden geprobeerd op die besluiten invloed te hebben.

Wilco van Dijk, Bijzonder Hoogleraar Psychologische Determinanten van Economisch Keuzegedrag, behandelt de factoren van keuzegedrag van schuldenaren. Roeland van Geuns, Lector Armoede en Participatie, Hogeschool Amsterdam, bespreekt slim incasseren, lees hier zijn interview op Gemeente.nu. De Autoriteit Consument en Markt gaat in op onderzoek en regelgeving bij debiteuren in problemen. In de workshops komen vele andere interessante onderwerpen aan de orde.

Wat kunnen we leren van de documentaire ‘Schuldig’? Ga in gesprek met de makers van deze alom geprezen documentaire!

Exclusief voor deelnemers aan het congres: modelbrieven communiceren met schuldeisers
Deelnemers aan het congres ontvangen in exclusieve voorvertoning de digitale EHBO-trommel schuldhulp, een bundel modelbrieven om effectief te communiceren met schuldeisers wanneer de nood aan de man is. (verschijnt voorjaar 2017 als onderdeel van het boek “De eindjes aan elkaar knopen”).

Om de volgende artikelen te downloaden klikt u op deze link. << klik hier >>

• Duurzame verbetering van gezond financieel gedrag
  • Schets van de schuldhulpverlening
  • Schuldenproblematiek een vraagstuk in transitie

Gratis kennisdocumenten
Wilt u alles weten over de hoofdlijnen van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 ? Of sneller werken met een voorbeeldbeschikking Toegang tot schuldhulpverlening?
Download dan onze gratis kennisdocumenten << klik hier >>

Een gezamenlijk initiatief van:

gemeente-nu-zonder-payoff

15.0131 Xpert bestuursrecht