Dag van het Sociaal Domein

Samenwerken aan een nieuwe sociale infrastructuur

11 mei 2017, Jaarbeurs Utrecht

Home | Programma | Sessies | Sprekers | Informatie | Inschrijven

'Samenwerken' is een werkwoord, dat gaat niet vanzelf. Tijdens dit congres ga je dan ook aan de slag met 'samenwerken'. Tijdens deze dag ga je actief op zoek naar innovatieve vormen van samenwerken en versterken van kwaliteit op het gebied van Jeugdhulp, Participatiewet, Wmo en schulden/armoede. Uiteraard gaan we ook in op de belangrijke vraag ‘hoe je zinvol met elkaar in gesprek kunt over kwaliteit’.

Krijg inspiratie en handige tips om samenwerking te verbeteren op verschillende niveaus:

• Binnen de gemeente
    Integrale benadering van Jeugdhulp, Wmo en Participatiewet binnen de gemeentelijke organisatie – ‘ontschotten’ hoe doen andere gemeenten dat?
  • Gemeente & Aanbieders
    Monitoren en verantwoorden vanuit maatschappelijke waarden en impact – krijg laatste inzichten van onder meer Arjo Klamer, wethouder Hilversum.
  • In de regio
    Samenwerken in regionaal verband remmend of bevorderlijk voor transformatie? – laat je stem horen!

Sociaal Domein Festival – leren, doen en ervaren
Tijdens de vele sessies ga je verder in op de verschillende mogelijkheden van samenwerken, sturen en monitoren binnen het Sociaal Domein. Zo leer je in de sessie 18min 18plus hoe de gemeente Leidschendam-Voorburg de overgang van kwetsbare jongeren naar hun volwassenheid beter vormgeeft. Of meer weten over "Regeling-loos" werken in een keten van werk en zorg? Hoor de ervaringen uit het Rijk van Nijmegen: de eerste ervaringen na de decentralisatie.

Ook daagt Anke Siegers, auteur van ‘De Nieuwe Route’, je uit om op basis van ‘eigenaarschap en samensturing’ de transformatie verder vorm te geven. Laat je tijdens deze dag verrassen en inspireren om te durven buiten de gebaande kaders te gaan!

Jan Smit - Broosz

Wim-Gorissen

Wim Gorissen - Nederlands Jeugdinstituut (NJI)

Arjo Klamer - Wethouder Hilversum en Hoogleraar