Events thema veiligheid

Hieronder vindt u de events van het thema veiligheid.

Jaarcongres Evenementenveiligheid

Donderdag 31 oktober 2019
Apenheul, Apeldoorn

De laatste actualiteiten en ontwikkelingen
Vergroot uw kennis over veiligheid op evenementen door te leren van praktijkervaringen en inzichten van topexperts. Bij evenementen lijken steeds meer veiligheidsmaatregelen te worden genomen. Eerdere incidenten, nieuwe veiligheidsnormen en de ongrijpbare dreiging van terrorisme lijken daarbij mee te spelen, maar hoe effectief zijn die maatregelen? Zijn het golfbewegingen, verslapt de aandacht na verloop van tijd? Wordt het mogelijk onveiliger door alle maatregelen?

BOA Masterclass - Binnentreden bij ondermijnende criminaliteit
Dinsdag 17 september 2019
Van der Valk, Breukelen

Gemeenten hebben in toenemende mate te maken met ondermijnende criminaliteit. BOA’s spelen een belangrijke rol in de aanpak van witwassen, hennepteelt, productie van synthetische drugs, illegaal gokken, sterke drank zonder accijns, vrouwenhandel etc. BOA’s met toezichthoudende bevoegdheden zijn instrumenteel bij zogenaamde ‘binnentreden’, waarbij de politie in hun vaarwater mee kan gaan. Slechts enkele gemeenten zetten dit middel succesvol in tegen ondermijnende criminaliteit.

Hoe organiseert u uw eigen draaiboek 'Binnentreden'? Kom naar de masterclass ‘Binnentreden bij ondermijnende criminaliteit’. Na afloop van de masterclass gaat u naar huis met een ‘draaiboek binnentreden’. Krijg handvatten voor voorbereiding, uitvoering en evaluatie.

Jaarcongres Tijdschrift voor de Politie 2019

Jaarcongres Tijdschrift voor de Politie
15 november 2019
Hoofdbureau Politie Den Haag

Digitalisering, verdergaande pluralisering van de politiefunctie en toenemende internationale invloeden vragen om nieuwe manieren van werken en organiseren. Door de vergrijzing stromen de komende jaren ervaren politiemensen uit. Een instroom van 17.000 nieuwe agenten de komende jaren moet uitkomst bieden, maar stelt de politie ook voor uitdagingen.

Hoe beweegt de politie zich in deze uitdagende tijden naar een hoogwaardig kennisintensieve, dynamische en schokbestendige organisatie? Laat u tijdens dit congres inspireren door praktijken binnen en buiten de politie.

Meer informatie »

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.