Jaarcongres Evenementenveiligheid

De laatste actualiteiten en ontwikkelingen

31 oktober 2019, Apenheul Apeldoorn

Vergroot uw kennis over veiligheid op evenementen door te leren van praktijkervaringen en inzichten van topexperts.

Bij evenementen lijken steeds meer veiligheidsmaatregelen te worden genomen. Eerdere incidenten, nieuwe veiligheidsnormen en de ongrijpbare dreiging van terrorisme lijken daarbij mee te spelen, maar:

• Hoe effectief zijn die maatregelen?
  • Zijn het golfbewegingen, verslapt de aandacht na verloop van tijd?
  • Wordt het mogelijk onveiliger door alle maatregelen?

Professor Chris Kemp, Public Policy, Edinburgh Napier University, wereldwijd bekend om zijn werk aan de veiligheid van drukbezochte plaatsen, over in hoeverre evenementen  ‘echt veilig of schijnveilig’ zijn.

Ga in gesprek met vakgenoten en wetenschappers tijdens interactieve sessies over:

• Evenementen en het omgevingsrecht: stand van zaken en praktische tips
  • Coördinatie en crisisbeheersing op evenementen
  • Beheersen van drukte op vrij toegankelijke evenementen
  • Evenementen: een aanslag op de gezondheid?

Met dit congres is uw kennis en inzicht weer up to date. Neem de handvatten en opgedane inspiratie direct mee om de veiligheid van de evenementen in uw gemeente te vergroten!

Reacties van deelnemers aan de voorgaande editie:

Goed moment om te netwerken, met elkaar in gesprek te zijn, workshops bij te wonen die aansluiten op behoefte.
 Medewerker Risicobeheersing, Veiligheidsregio

Prima georganiseerde samenkomst...met hoog contactmoment binnen de totale branche.
Teamchef, Politie

Het congres doet zijn naam eer aan. Is een goede mix van theorie en praktijk. Geeft veel informatie op één dag.
Juridisch adviseur, Gemeente

Een gezamenlijk initiatief van:

gemeente-nu-zonder-payoff

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.