Praktijkdag Nieuw Verantwoorden in het sociaal domein

Als motor voor de transformatie

28 september 2017, Van der Valk Hotel Veenendaal

Home | Programma | Sprekers | Informatie | Inschrijven

Wil de transformatie van het sociaal domein slagen, is het van belang dat professionals meer ruimte krijgen en de administratieve lastendruk vermindert. Hoe komt u in deze complexe situatie in gezamenlijkheid, vanuit gemeente en aanbiedende kant, tot de zo nodige nieuwe vormen van verantwoording?

Verantwoorden afstemmen op 'Nieuw organiseren'

Ed Vosselman, hoogleraar Management Control, voor de publieke en non-profit sector, en Annemarie van Dalen, toezichthouder in de zorg, geven aan hoe u uw verantwoordingspraktijk afstemt op principes van het 'nieuw organiseren'. Een wijze die niet bureaucratisch, top down, gefragmenteerd en op alleen cijfers is gebaseerd, maar waarin de dialoog en verhalen, casuïstiek en ervaringen belangrijke onderdelen zijn.

ed-vosselman

Ed Vosselman

annemarie-van-daalen

Annemarie van Daalen

Waarom kiezen pioniers voor Nieuw Verantwoorden?
Hoor hoe zorgaanbieder J.P. van den Bent Stichting en verschillende gemeente zorgen dat zorg en ondersteuning daadwerkelijk transformeren, binnen de vereiste kaders en regelgeving, door:

• De ervaringen van professionals en cliënten centraal te zetten in hun verantwoordingspraktijk
  • Niet te blijven hangen in oude manieren van werken, ingegeven door verlies aan controle
  • Intelligente vormen van verantwoording: cijfers en verhalen (tellen en vertellen) in dienst van een voortdurend leerproces

Laat u inspireren door nieuwe vormen van verantwoorden en ervaar zelf hoe deze bijdragen aan een daadwerkelijke transformatie van het sociaal domein.

Meld u aan en geniet samen met uw collega’s van de teamkorting!

Een gezamenlijk initiatief van:

gemeente-nu-zonder-payoff

15.0131 Xpert bestuursrecht