Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2442 bekeken

Van der Steur wil bewapening boa's bespreken

Minister Van der Steur is bereid met gemeenten te praten over het bewapenen van stadswachten, zogenoemde boa's.

Dat heeft de minister de NOS laten weten

Zo'n 40 procent van de gemeenten heeft laten weten dat toezichthouders het afgelopen jaar zijn mishandeld. Om die reden hebben dertien gemeenten, waaronder Alkmaar, Oss en Leeuwarden, inmiddels besloten de uitrusting van boa's dit jaar uit te breiden. Handboeien zijn het populairst, gevolgd door de wapenstok en pepperspray. In de meeste gemeenten gaan de BOA's echter met portofoons en veiligheidsvesten de straat op. In een aantal plaatsen krijgen de buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) ook handboeien mee. In acht gemeenten zijn de boa's uitgerust met een wapenstok.

Lees ook>> Trend:  Meer boa's bij gemeenten

De minister wil eerst advies van de politie. Van der Steur wijst erop dat als er geweld wordt gepleegd tegen stadswachten de politie hen kan helpen.

De 9e Dag van de BOA Dé dag voor en door de BOA. Hét event waar u inspiratie op doet en vele netwerkmogelijkheden heeft met vakgenoten vanuit het hele land! 23 mei 2016, Reehorst, Ede. Meer informatie >>

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.