Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 2100 bekeken

Den Haag lokt huismussen terug naar de stad

Gemeente Den Haag gaat huismussen teruglokken naar de stad door huismussennestkasten op te hangen.

Het aantal huismussen in Den Haag is de afgelopen decennia sterk afgenomen. Alleen in Scheveningen, Kijkduin en Duindorp leven nog grote populaties huismussen. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van Duurzaam Den Haag, de Groene Ruimte, gemeente Den Haag en de Haagse Vogelbescherming.

Nestkasten
De huismus en zijn leefplekken, zoals nesten en schuilplaatsen, zijn beschermd via de Flora- en faunawet. Maar onder Haagse dakranden is steeds minder plek voor de vogels. De gemeente wil de vogels teruglokken door huismussennestkasten op te hangen. Medio juli worden de eerste tien nestkasten opgehangen.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.