BEL-gemeenten koppelen computers los van internet

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren zijn doelwit geworden van een grote cyberaanval. Uit voorzorg hebben we alle systemen uit de lucht gehaald. De gemeenten onderzoeken op de effecten van de virusaanval.

“Dat betekent dat de ambtenaren nauwelijks nog kunnen werken en dat inwoners alleen nog maar voor aangifte van geboorte of overlijden naar het gemeentehuis kunnen komen. Die aangiftes worden handmatig genoteerd en later verwerkt”, zegt wethouder Rood van Eemens tegen RTV Utrecht.

Inwoners kunnen geen moment geen afspraak maken of online zaken met ons regelen. Telefonisch en via social media zijn de gemeente wel bereikbaar.

Reageren is niet mogelijk.