Burgemeester Katwijk met dood bedreigd

Burgemeester Jos Wienen van het Zuid-Hollandse Katwijk is meerdere malen met de dood bedreigd.

De verdachte gaf aan Wienen ‘een kopje kleiner’ te maken en hem iets aan te doen ‘wat hem het leven gaat kosten.’ De 27-jarige verdachte moet hiervoor volgende week voor de rechter verschijnen, dit meldt De Telegraaf.

De 27-jarige verdachte moet hiervoor volgende week voor de rechter verschijnen.

Een woordvoerder van de gemeente Katwijk bevestigde het nieuws over de dreigementen aan Omroep West. Na de bedreigingen deed Wienen vrijwel direct aangifte. De 27-jarige Leidenaar die er vermoedelijk achter zit, wordt ook verdacht van drugshandel en hennepteelt. Ook die beschuldigingen worden tijdens de hoorzitting volgende week behandeld.