Onno Hoes wil weer burgemeester worden

Oud-burgemeester Onno Hoes ziet een terugkeer als burgemeester wel zitten. Na een periode van bezinning zinspeelde hij gisteren op een mogelijke terugkeer in het ambt

Hoes moest aftreden als burgemeester van Maastricht omdat hij in opspraak was gekomen over zijn privéleven. Hij wilde de gemeentelijke organisatie naar eigen zeggen niet verder belasten: “Om die rust terug te brengen, moest ik een stap terug doen. Het belang van de organisatie en de gemeente woog zwaarder dan mijn persoonlijke belang”, sprak hij in het RTL programma Van Liempt Live.

Hoes zegt nu toe te zijn aan een volgende stap. Hij had het ambt eigenlijk vaarwel gezegd, maar dacht aan het einde van het jaar “burgemeester is eigenlijk een hartstikke mooi vak. Je hebt het goed gedaan.”

Hij wil geen uitspraken doen over de gemeenten waar hij zichzelf als burgervader ziet.