Onterecht ontslagen ambtenaar blijft thuis

De onterecht op staande voet ontslagen ambtenaar in de gemeente Beuningen kon gisteren weer aan het werk, maar heeft ervoor gekozen dit (nog) niet te doen.

De medewerkers werd ontslagen omdat hij een

klokkenluidersbrief zou hebben geschreven over de bedrijfscultuur in Beuningen. Burgemeester

Huib Zijlmans liet een handschriftanalyse maken van de envelop. De ambtenaar

werd om uitleg gevraagd, maar ontkende iets van doen te hebben met de brief. Leugens,

volgens Zijlmans. De ambtenaar werd op staande voet ontslagen.

De voorzieningenrechter besloot dat het ontslag onterecht was. Die

handschriftanalyse ging de prullenbak in. De medewerker gaat momenteel niet aan

de slag. Er wordt nog gesproken over zijn terugkomst en een mogelijke

schadevergoeding, vertelt de man aan De Gelderlander. Zijn goede naam zou ten

onrechte zijn beschadigd.

5 reacties

1. Nog los van de vraag of als de medewerker w?l de klokkenluider was geweest, je zo iemand wel moet proberen te ontslaan. Is alleen maar meer bewijs voor het feit dat er duidelijk iets schort aan de bedrijfscultuur, waar het klokgelui nu juist over ging.

2. Het weerhoud je er wel van om misstanden te melden.
    Ik ken ook voorbeelden van mensen die, weliswaar niet ontslagen, maar wel weggepromoveerd zijn naar een mindere functie, omdat ze hun nek uit hadden gestoken misstanden hadden gemeld hadden. Te triest voor woorden vind ik dit.
    Dus gewoon braaf je werk doen en je ogen sluiten voor alles wat niet kan.