Terneuzen bevordert uitstroom met 60 plus-regeling

Ambtenaren die zestig jaar of ouder zijn, kunnen versneld met pensioen in Terneuzen.

De gemeente heeft circa 500 mensen in dienst. Veertig tot vijftig voltijdse arbeidsplaatsen moeten van de loonlijst om een bezuiniging van 2,5 miljoen euro te realiseren.

Mochten alle zestig plussers met vervroegd pensioen gaan, dan kost dat 4,1 miljoen euro aan financiële tegemoetkomingen. Dit geld moet binnen twee jaar zijn terugverdiend. De bedoeling is de ambtenaren te stimuleren voor de uitgang te kiezen. Van dwang is geen sprake, verzekert wethouder Jaap Bos, onder meer belast met de portefeuille personeelszaken. Naar verwachting kiest 75 procent van de medewerkers voor deze optie.

Door efficiënter werken en digitalisering moet de gemeentelijke dienstverlening op orde blijven. Volgende week mogen de medewerkers laten weten of ze gebruik maken van de regeling en per 1 juli met pensioen gaan.