Wecycle-gemeenten krijgen 7 miljoen

De inzameling van elektrische apparaten en computers verdient een impuls, blijkt uit een nieuw fonds om de recycling hiervan te stimuleren.

Tot het vierde kwartaal van 2012 is zeven miljoen euro beschikbaar. Gemeenten kunnen een beroep doen op het fonds, dat is opgericht door de importeurs en producenten van de apparaten.

Het fonds komt voort uit een akkoord om milieuvriendelijker om te gaan met deze materialen. De ondertekenaars waren ICT~Milieu en NVMP, de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De bedoeling is 81 euro per ton bij milieustraten ontvangen e-waste te betalen.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.