Berkelland verdient geld door geen boetes te innen

Berkelland kon vorig jaar een aantal maanden geen boetes innen, omdat de gemeenten niet was aangesloten op het systeem van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Dat heeft de gemeente geen windeieren gelegd.

Het innen van de boetes blijkt meer te kosten dan het oplevert. “Boetes worden uitgedeeld als handhavingsmiddel, niet om er rijk van te worden”, stelt woordvoerder Henny Roos van de gemeente in dagblad TC Tubantia. “Voor elke euro die we incasseren, moeten we drie euro uitgeven om het geld binnen te halen.”

Politie

Vorig jaar werden 60 boetes uitgedeeld; minder dan in voorgaande jaren vanwege het missen van de aansluiting met het systeem. Berkelland werd in mei 2011 pas weer aangesloten op het systeem van het incassobureau. “Overigens hadden we wel een afspraak met de politie dat zeer ernstige gevallen nog wel door hen werden ingevoerd”, zegt de woordvoerder in het dagblad.

1. Oer stomme reactie van Sander Flight.

Geen Politie, is geen aanhoudingsmiddelen is, 700 % belasting meer omdat het geld niet meer op een dader te verhalen is en uit de gemeente kas moet komen…

2. Sander Flight op

Mooie redenering die goed aansluit bij de discussies die nu over kosten en baten worden gevoerd in veel gemeenten.

Ik heb nog een tip: politieagenten, buurtbijeenkomsten, ouderenzorg en het gemeentelijke krantje kosten vast ook meer dan ze opleveren. Ik zeg: stop ermee. De besparingen liggen voor het oprapen.