Hoger opgeleide Boa in trek

De beroepsopleiding voor hoger opgeleide Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) is erg in trek.

Sinds de politie bepaalde taken niet meer wil of kan uitvoeren, hebben gemeenten steeds meer behoefte aan hoger opgeleide Boa’s, schrijft dagblad Metro. Vrijwel alle 29 opleidingen tot BOA zitten vol en veel geïnteresseerden zijn geweigerd.

De opleiding werd met name populair na het opschalen van het niveau van MBO niveau 2 naar 3. Dit omdat gemeenten meer behoefte hebben aan hoger opgeleide Boa’s voor de handhaving van lichte overtredingen, zoals het verkeerd aanbieden van huisvuil.

Boa’s mogen ook identiteitsbewijzen controleren, proces-verbaal opmaken en personen aanhouden als die worden verdacht van een strafbaar feit.

Dag van de Boa

Meer weten? Kom naar de 6e Dag van de BOA >>